Microsoft Inspire 2019: care este focusul gigantului IT în următoarea perioadă?

Peste 40.000 de profesioniști din industria IT au participat la Conferința Microsoft Inspire 2019, desfășurată în perioada 14-18 iulie, în Las Vegas. Ediția de anul acesta a Microsoft Inspire, eveniment la care BRINEL participă de fiecare dată pentru a aduce în țară ultimele trenduri în IT, a impresionat prin progresele în Inteligența Artificială prezentate.

Microsoft a creat o hologramă care redă “varianta digitală” a unei persoane, vorbind o altă limbă. Astfel, pe scenă a apărut, versiunea digitală a Juliei White, Corporate Vice President Microsoft Azure, pentru a traduce prezentarea în japoneză. Microsoft a utilizat tehnologiile Azure AI și neural text-to-speech pentru a face acest lucru posibil, folosindu-se înregistrări ale vocii, pentru a crea o semnătură vocală personalizată, astfel încât să pară că aceeași persoană vorbește japoneză. În mai puțin de două săptămâni de la evenimnet, video-ul a adunat peste 300.000 de vizualizări pe YouTube.

Focusul Microsoft spre soluții bazate pe Inteligența Artificială a fost, de altfel, reafirmat și în discursul CEO-ului, Satya Nadella. Leader-ul a evidențiat cele 6 arii de soluții spre care vor fi direcționate acțiunile Microsoft în urmatorul an. Acestea sunt:

-          Gaming                                                            

-          Modern life (Viața modernă)

-          Modern workplace (Locul de muncă modern)

-          Aplicații business

-          Aplicații și infrastructură

-          Date și Inteligența Artificială

Tot în cadrul conferinței a fost anunțat un nou program de migrare în Azure care conține un ghid pas cu pas pentru migrarea aplicațiilor existente din infrastructura clienților în cloud. Acesta promite să reducă costurile unui astfel de proces, dar și să ofere sfaturi astfel încât migrarea să fie una de succes.

Printre noutățile prezentate se numără și Azure Lighthouse, un tool care permite partenerilor gestionarea mai ușoară a clienților.

Microsoft a anunțat și îmbunătățiri pentru Dynamics 365, care pot prezice pașii proceselor de vânzare și îmbunătății eficiența acestora.

Azure Data Box, este o altă noutate prezentată. Soluția Microsoft trimite device-uri fizice de stocare clientului, fiecare cu o capacitate maximă de 80TB și le transportă către cel mai apropiat datacenter. In felul acesta uploadarea volumelor mari de date devine mult mai rapidă și mai ieftină.

Îmbunătățirea continuă a Teams este un alt obiectiv central. Aplicația a devenit „inima” pachetului Office 365, integrând majoritatea serviciilor prezente în acesta (comunicare, colaborare, editare documente, planificare, calendar etc.).

De altfel, Office 365 rămâne lider de piață. 90% din companiile din Topul Fortune 500 utilizează aplicații Office 365, potrivit Gartner Magic Quadrant for Content Services Platforms 2018, iar Teams are deja peste 13 milioane de utilizatori zilnic, după cum s-a anunțat în cadrul evenimentului din Las Vegas. Dezvoltarea rapidă în domeniul AI, precum și standardele excepționale de conformitate și securitate, contribuie la acest succes.

BRINEL este partener Microsoft de peste 22 de ani, iar în 2008 a obținut certificarea Gold Partner. Colaborarea îndelungată și expertiza dobândită de echipa noastră în toată această perioadă asigură furnizarea de produse si servicii competitive, bazate pe cele mai înalte competențe și tehnologii.